Update info crisisnoodopvang Reynaertland.

Submitted by ZCKwebmaster on Wed, 09/28/2022 - 08:29

RL

Maandag 26 september, was er een bijeenkomst in Reynaertland, waar de Gemeente Hulst tekst en uitleg gaf over de situatie in Reynaertland, met betrekking tot de komst van asielzoekers.

Graag willen we hierbij de belangrijkste punten delen.

Zo is door de gemeente toegezegd dat de ruimte in de grote zaal gescheiden blijft van het cafetaria, kleedhokken, en sanitair in het zwembad. In de grote zaal worden aparte voorzieningen gemaakt voor sanitair en slaapgelegenheden. De mensen hebben uiteraard vrijheid om zich vrij te bewegen, maar er zullen wel voorwaarden worden gesteld, waaronder het respecteren van het zwembadgedeelte.

Er komen 35 mensen tijdelijk in de opvang. In principe voor 3 maanden, tot en met 31 december. Niet uit te sluiten valt dat dit verlengd wordt, maar dat is nog niet te zeggen. Het is het streven om de werkzaamheden nog deze week af te ronden, en kort na 1 oktober zullen de asielzoekers geplaatst worden. De samenstelling van de groep is onbekend, en ook niet beïnvloedbaar door de gemeente.

Er zal continu, 24/7 extern ingehuurde bewaking aanwezig zijn. Daarnaast zullen er vrijwilligers namens de gemeente aanwezig zijn.

Hopelijk beantwoord deze info de eventuele vragen die er nog kunnen zijn. Afgesproken werd dat wij, als gebruikers/klanten van Reynaertland, op de hoogte zullen worden gehouden over eventuele ontwikkelingen. Indien relevant zullen we dan ook nader informeren.

Indien er toch nog vragen zijn, aarzel niet.